Vektorprogrammet arbeider for å øke interessen for matematikk og realfag blant elever i grunnskolen. Vi er en nasjonal studentorganisasjon som sender studenter med god realfagskompetanse til skoler for å hjelpe elevene i matematikktimene. Disse studentene har også gode pedagogiske evner og er gode rollemodeller – de er Norges realfagshelter.
Vektorprogrammet ønsker å øke matematikkforståelsen blant elever i grunnskolen. Forståelse gir mestringsfølelse som fører til videre motivasjon. Siden matematikk er grunnlaget for alle realfag er målet at dette også skal føre til motivasjon og videre utforskning av realfagene.
Vi har som mål at alle studentene skal sitte igjen mer motivert for videre studier etter å ha vært vektorassistent. Av erfaring vet vi at muligheten til å formidle egen kunnskap og se at deres arbeid gir elevene mestringsfølelse er en sterk motivasjonsfaktor. Videre arrangerer vi både sosiale og faglige arrangementer for å forsterke denne motivasjonen.
Siden studentene er tilstede i undervisningen får de en introduksjon til læreryrket. Mange som studerer realfag vurderer en fremtid som lærer, og får gjennom oss muligheten til å få reell erfaring.
Vektorprogrammet er en frivillig, studentdrevet organisasjon, der alle medlemmer jobber som frivillige. Du får delta på sosiale arrangementer og muligheten til å påvirke en organisasjon som er den største av sitt slag.
Enkel stilling tilsvarer 4 skoledager på en ungdomsskole, fordelt over 4 uker. Dobbel stilling tilsvarer 8 skoledager fordelt over åtte uker. En vanlig skoledag er som regel fra 08:00-14:00, og i tillegg kommer transporttid.
Ja, på intervju blir du spurt om hvilke(n) dag(er) som passer for deg. Du vil ikke bli plassert på en dag du har sagt at du ikke kan.
Ja, det gjør du. Disse deles normalt ut på avslutningen for vektorassistentene det tilhørende semesteret, men dersom du av en eller annen grunn ikke kunne delta, ta kontakt med ditt lokalstyre via mail. Vil du ha attest for tidligere semester? Ta også kontakt med ditt lokalstyre på mail.
Ta kontakt med din skolekoordinator og forklar situasjonen. Dette er den personen du fikk skoledokumentene av.
Nei, Vektorprogrammet dekker bussbilletter, t-skjorte og forberedelseskurs.
Alle nye vektorassistenter må delta på et forberedelseskurs i starten av semesteret for å få en enkel innføring i hvordan man kan lære bort til andre på en god måte.
Nei, alle tidligere vektorassistenter trenger kun å søke via nettsiden. For å få eventuelle bussbilletter må du møte opp på slutten av forberedelseskurset.
Gå til 'Kontakt' i menyen og velg din region. Der finnes det ett kontaktskjema som du kan fylle ut, så finner vi ut av det sammen.
Ja, men du må huske å søke på nytt hvert semester! Du trenger ikke gå gjennom intervju og forberedelseskurs på nytt.
Gå inn på denne siden her, finn et eller flere team du er interessert i. Hvis dette teamet tar opp nye medlemmer vil det være en knapp hvor du kan søke. Hvis det ikke er opptak kan du sende en mail til teamleder og si ifra at du er interessert.
Som vektorassistent vil man reise til ungdomsskolen som lærerassistent, mens som teammedlem er man med på å påvirke Vektorprogrammet som organisasjon. Som teammedlem blir man altså med i administrasjonen, og arbeidsoppgavene avhenger av hvilket team man er med i.
Det er fullt mulig å være begge deler samtidig. Som vektorassistent vil man kun bli sendt ut 4 eller 8 ganger per semester. Dette gjør at arbeidsmengden er overkommelig, og kan fint kombineres med teamarbeid og studier.
Trondheim, Bergen og Ås.