Ukens vektorassistent er 22 år gamle Tina Andersen fra Rena. Hun studerer Industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU. Tina er vektorassistent på Vikhammar ungdomsskoleskole, og er utplassert i 9. og 10. klasse. Dette er hennes tredje semester som vektorassistent.

I dette intervjuet blir vi bedre kjent med Tina og får vite hvorfor akkurat hun har valgt å være vektorassistent.

Hvorfor har du valgt å studere Industriell økonomi og teknologiledelse?

Jeg har valgt å gå indøk først og fremst fordi jeg synes fagene er veldig interessante. Fagkombinasjonen på indøk gir en veldig bred kunnskapsplattform noe jeg synes er kjempebra.

Hva var favorittfaget ditt på ungdomsskolen?

Mine favorittfag var spansk, matte og gym. Særlig det å lære et helt nytt språk syntes jeg var veldig kult.

Har ditt syn på matematikk endret seg siden du gikk på ungdomsskolen?

Jeg synes matematikk bare har blitt morsommere og morsommere etter hvert som min kompetanse har økt. Det er veldig gøy å se at det man lærer kan brukes til å løse problemer i andre universitetsemner, hverdagen og næringslivet.

Hvorfor har du valgt å bli vektorassistent?

Først og fremst fordi jeg tror at jeg hadde satt pris på vektorassistenter da jeg selv var ungdomsskoleelev. Samtidig er det veldig givende å se elevene oppleve mestringsfølelse da de klarer å løse nye oppgaver. Elevene er som regel også interessert i hva vi holder på med på NTNU, og da pleier jeg å trekke frem morsomme og praktiske eksempler på hva vi bruker matematikk til. Akkurat dette tror jeg er med på å øke elevenes motivasjon for matematikk og realfag generelt.

Det at det er vektorassistenter i timene i tillegg til læreren øker muligheten for at alle kan motta opplæring tilpasset sitt nivå. Da elevene følges opp tettere kan man lettere se den enkeltes matematiske utfordringer, og man har muligheten til å følge opp disse.  

Kan du beskrive drømmelæreren?

Drømmelæreren er flink til å gi utfordringer med vanskelighetsgrad tilpasset elevene sine. Det å lykkes i å løse en oppgave man vet er ganske vanskelig gir en selvtillits- og motivasjonboost, og er med på å gjøre matte til et morsommere fag for den enkelte.

Hva har du lært som vektorassistent?

Jeg har lært at alle er forskjellige og lærer best på sin egen måte. Det å tilpasse forklaringer og eksempler til hver enkelt kan være utfordrende. Men etter hvert lærer man seg å formidle kunnskap på en pedagogisk og effektiv måte, og dette er en god egenskap man vil ha med seg for alltid.