Ukens vektorassistent er 21 år gamle Malene Tveit fra Asker. Hun studerer Tekniske Geofag og går i 3. klasse. Malene er vektorassistent på Åsheim ungdomsskole.

I dette intervjuet blir vi bedre kjent med Malene og får vite hvorfor akkurat hun har valgt å være vektorassistent.

Hva var favorittfaget ditt på ungdomsskolen?

Mine favorittfag på ungdomsskolen var matte og gym. Jeg har alltid syntes matte er gøy, noe som henger sammen med at det er et fag jeg har vært god i, og jeg liker at det er fasitsvar. I tillegg har jeg alltid vært heldig og hatt engasjerte og flinke lærere i faget.

Gym liker jeg fordi jeg liker å være ute og trene.

Har ditt syn på matte endret seg etter ungdomsskolen?

Ja, i hvert fall etter at jeg begynte på NTNU. Jeg synes matematikken blir mer abstrakt, og vanskeligere å relatere til virkeligheten. På ungdomsskolen var dette lettere. Jeg liker veldig godt algebra, og det blir litt mer andre ting etter hvert som jeg lærer mer, i tillegg til at oppgavene blir større og mer sammensatte. Men jeg synes fortsatt matte er ett av de beste fagene.  

Hvorfor har du valgt å være vektorassistent?

Jeg har valgt å være vektorassistent fordi jeg liker matte, og som vektorassistent får man muligheten til å vise elevene hvorfor matte er viktig. Jeg håper elevene blir mer interessert i realfag, og kanskje flere velger denne retning på bakgrunn av den hjelpen og inspirasjonen vi kan gi dem.

Kan du beskrive din drømmelærer?

Jeg hadde drømmerlæreren på videregående. Hun var kompis med elevene, brant for faget og satte krav til oss. Hun visste hva vi var gode for, og ville vi skulle bli enda bedre.

Hva har du lært som vektorassistent?

Jeg har lært at elevene forstår matte helt forskjellig, og det er et stort sprik. Alle har forskjellige måter å lære på, og dette kan gjøre det vanskelig å lære bort, spesielt til de svakeste elevene. I tillegg har jeg fått en forsmak på hvordan det er å jobbe som lærer.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være med venner, slappe av og trene. I tillegg spiller jeg fotball på NTNUI.

Hva drømmer du om å gjøre når du er ferdig med å studere?

Jeg drømmer om å ha en relevant jobb for utdanningen min som sivilingeniør. Det kan for eksempel være å jobbe med sikring av skred, eller tunnel og veibygging.

Hvorfor skal andre melde seg som vektorassistenter?

Fordi det er gøy og inspirerende. Å gjøre noe frivillig ser bra ut for en fremtidig arbeidsgiver.